Telefoon:0598-633699

Stralingservaring met een Zeeaquarium

Stralingservaring met een Zeeaquarium
Reactie J.M. van der Most;
Als eerste mijn complimenten voor u overzichtelijke en informatieve site. Maar ik mis nog één ding die klachten kunnen veroorzaken en dat zijn aquaria. Ongeveer 2,5 jaar geleden begonnen wij met een kleinzoet water aquarium.
Prachtig dus, maar mijn man vond het aquarium gauw te klein en er kwam een 400 liter aquarium, met een pomp en verschillende TL-lampen in onze huiskamer.
Een paar weken later kreeg ik ernstige gewrichtsklachten maar na 3 weken verdwenen die. Het was september dus ik dacht dat de weersveranderingen de oorzaak waren. Dat jaar werd ik steeds allergischer voor voeding en ook mijn hobby viltpoppen maken van wolvilt en wol moest ik opgeven wegens ernstige allergie. Inmiddels was er nog een aqaurium van 200 liter bijgekomen van zijn werk en deze naast de andere geplaats.

De zomer daarop hadden we weer kippen genomen maar naar een paar maanden ook deze weer weg moeten doen wegens mijn allergie. Ik kon ook steeds minder tegen meer voedingsmiddelen.
Op 1 september gingen de andere aquariums weg en kwam er een zoutwateraquarium van 800 liter in de plaats.

Precies een week later kreeg ik weer erge gewrichtklachten maar deze gingen niet over. De reumatoloog hield voor dat er een voedingsallergie achter zat maar wat? De allergoloog kon niets vinden en ik keek al ontzettend uit wat ik at. Van smaakversterkers enzo werd ik ontzettend ziek dus liet ik zeker staan. Aan de allergietabletten gezet.

Na 2 maanden gaf ik al aan dat het aan het aquarium lag. We hebben toen op mijn aandringen speciale kastjes naast het aquarium gezet en iets in het stopkontakt. Degene waar ik dit bestelde vertelde er wel bij dat het niet mee viel om 800 liter water te ontstoren.

Ons bed stond precies boven het aquarium en sinds die tijd sliep ik ook slechter. De gewrichtspijnen werden steeds slechter vooral mijn handen. De dokter vond dat ik rustiger aan moest doen. In februari, al 6 maanden last, kreeg ik het rustiger en zat dus meer in de huiskamer en voelde mee steeds onrustiger worden, hartkloppingen en de pijn werd eigenlijk nog erger. Als ik een avondje ergens anders was geweest voelde ik me beter en mijn vingers waren dunner.

Deze maand het bed verzet naar de andere kant van de kamer want je duidelijk voelde en sliep gelijk beter. Een week later begin maart weer gaan zoeken op internet en kwam op uw site en andere sites en het kwartje viel. Ik had haast alle klachten die er op stonden. Ik heb tegen mijn man niets gezegd alleen het laten lezen. Ik liep namelijk al maanden te zeuren over het aquarium.

De volgende ochtend heeft hij zonder mij weten de aquariumwinkel gebeld om alles terug te brengen. De zaterdag erop het aquarium leeggehaald, wat wel aan mijn hart ging wat het was een plaatje om te zien er je raakt toch ook aan vissen gehecht.

Toen de stroom eraf ging voelde ik het direkt net als mijn man en ook mijn kinderen. Het aquarium had 7 pompen en 12 TL-buizen. Je hoorde de hele dag en nacht ook water stromen. Het was dus een rust in huis toen hij weg was. Het koraal, stenen, vissen en aqarium is weer terug gegaan naar de winkel.

En ik knapte weer op. Het ging wel langzaam maar ik voel mee gelukkig weer stukken beter. We hebben inmiddels een andere TV, de DECT telefoon weggedaan, daar sliepen wij trouwens ook boven en het draadloze internet vervangen door kabels.

Ik moet nog uitkijken voor computer gebruik en kan nog niet te lang TV kijken vooral als de KPN Digitenne aanstaat. Dan wordt ik onrustig en krijg ik hartkloppingen. De gewrichtsklachten zijn haast verdwenen en een paar weken geleden gestopt met de allergietabletten. Ik kan gelukkig weer steeds meer voedingsmiddelen verdragen.

Ik vond dat ik dit toch even moest melden omdat aquariums op geen enkele site vermeld staan en toch flinke klachten kunnen veroorzaken, vooral zoutwater omdat daar meer pompen inzitten en meer TL verlichting, want koraal heeft veel licht nodig.

Ik heb ook nog een vraagje. Wat zijn de voordelen van een geaard stopkontakt inplaats van een gewoon stopkontakt. De pompen en de TL-verlichting zaten in geaarde stekkerdozen maar deze zaten in een NIET geaard stopkontakt. Zouden de klachten minder geweest zijn als de stekkerdozen in een geaard stopkontakt hadden gezeten?

Antwoord @@-woonbiologie:
Dan nog je opmerking over geaarde stekkerdozen; standaard stekkerdozen geven in alle gevallen veel te veel laagfrequente straling af. Bij geaarde stopcontacten is dit wat lager dan bij NIET geaarde stopcontacten. Niet geaarde contactdozen gaan zich n.l. als zender gedragen. De beste oplossing bij gebruik van stekkerdozen zijn de stralingsvrije stekkerdozen zoals vermeld op mijn website, aangesloten op een geaard stopcontact zijn ze gegarandeerd stralingsvrij. In combinatie met stralingsvrije aansluitsnoeren kan een aardig (stralingsarm) b.v. computerwerkplek resultaat worden behaald.

Bedankt voor je reaktie.
Ik ben zeer benieuwd naar je studie naar aquariums. Ik ben een paar maanden geleden nog in een winkel geweest met zoet en zoutwatervissen. In deze winkel kwamen we veel toen we nog zoetwatervissen hadden. Toen we langs de winkel liepen gingen wij dan ook automatisch naar binnen om te kijken. Aan mijn gevoeligheid voor de aquariums werd niet gedacht en het ging bij de zoetwatervissen goed maar toen ik bij de zoutwatervissen ging kijken ging het fout.
Ik voelde mij zo rot dat ik zo snel mogelijk de winkel uit ging. Pas ook nog bij een tuincentrum bij een zoetwaterbak gekeken en voelde dit ook duidelijk maar minder dan bij de zoutwaterbakken.
J.M. van der Most.

Wilt u nog meer nieuwsberichten lezen? Ga dan naar de Blogpagina.

Meest verkocht

Penvitaliser - AA-woonbiologie
Penvitaliser - Penna Vitale d' Oro De penvitalise
‚ā¨ 74,95
Productinfo
Afgeschermde voedingskabel 230V - AA-woonbiologie
Afgeschermde voedingskabel 230V voor computer en r
‚ā¨ 19,90
Productinfo
memon bionic instruments - AA-woonbiologie
memon bionic instruments is een bedrijf welke een
prijs op aanvraag
Productinfo
Minitensor in koker KH-432 - AA-woonbiologie
Met vergulde antenne en een kurken handgreep is he
‚ā¨ 35,00
Productinfo

Laatste nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten op deze pagina